METAL MUFF with Top Boost

Zımba gibi pedallarıyla ünlü Electro-Harmonix markasının Metal Muff with Top Boost versiyonu ile karşınızdayız. Big Muff artık klasik olmuş bir fuzz pedalı.IMG_2647 Bilmeyenler için fuzz; distortion’dan daha yırtıcı, daha boğuk, çoğunlukla alt frekansları daha güçlü bir efekt. Jimi Hendrix, Led Zeppelin gibi klasik rock grup ve müzisyenlerinden tutun Seattle tarzı alternetif rock gruplarına, niceleri tarafından kullanılan bir efekt. Metal Muff ise Big Muff’ın gain’i arttırılmış versiyonu. Bugünkü incelememize konu olan ise Metal Muff’ın Top Boost (üst frekansları arttırılabilen) versiyonu. Üst frekansları arttırınca ne mi oluyor? Sizin için yaptığım kayıdı dinleyin ve kendi kulaklarınızla duyun. Kayıdın ortasında bir yer de Top Boost’u devreye sokuyorum.

Büyük boy Electro-Harmonic pedal kasasındaki pedalımızda volüm, distortion, üç bant ekolayzır, Top Boost potanslarının yanı sıra biri pedalı açıp kapamak diğeri ise Top Boost özelliğini devreye sokmak için iki adet foot-switch (ayakla basılan açma kapama anahtarı) yer alıyor. Neredeyse imha edilemeyecek kadar sağlam olan pedalın kasasının üzerinde gitar ve adaptör girişi ile ampli çıkışı yer alıyor. Adaptör demişken bu pedalda pil takmak için arka paneldeki dört vidayı sökerek, cihazın içini açmak gerekiyor. Eksi puan! Boss pedallardaki gibi tornavidaya ihtiyaç duymadan, elle ve hızlıca açılabilen bir pil yuvası olmalıydı.

Metal Muff with Top Boost’un tonlarına gelirsek… Can yakıcı! Açıkcası düşük gainli tonları hiç kurcalamadım bile. Distortion’u kökleyip direkt kanırtmaya başladım! Bas, Mid ve Treble potansları çok hassas ve tonu uç noktalara taşıyabiliyor. İstemeyeceğiniz kadar tiz ve bas frekans mevcut. Miktarını yine bir potans vasıtasıyla ayarlayabildiğiniz Top Boost devreye sokulduğunda tiz ve üst orta frekanslarda bir canlanma oluyor. Kayıtta kullandığım pedal ayarlarını da buradan vermek istiyorum…
VOL: 55, TOP BOOST: 35, TREBLE: 45, MID: 25, BASS: 65, DIST:100

Electro-Harmonix ‘METAL MUFF with Top Boost’ gitar pedalına ait ses örneği üretmek amacıyla MyDukkan Okulu için Bora Uslusoy tarafından kaydedilmiştir. Her hakkı saklıdır. © 2013
Diğer kayıt ekipmanları: AVID HD Native, AVID HD Omni, Pro Tools HD|10, Carlsbro TC 15 kafa ampli, Marshall 1922 Kabin, Shure SM57, Yamaha AES 920 Elektrik Gitar (Köprü Manyetiği)
—————————————————————————————————————————————————

SONUC: Heavy Metal, Thrash, Speed Metal, Power Metal ve benzeri türleri çalıyorsanız bu pedal size lazım, diğerleri hadi bakayım dağılın kalabalık yapmayın!

Sevdiklerim

  • Sağlam konstrüksiyonu ve kalitesi
  • Zımba gibi metal tonları!

Sevmediklerim

  • Pil değişimi için arka paneli açmanız gerekiyor
  • Çok esnek bir kullanıma sahip değil (ama crucnh ton arayan da başka yere baksın be kardeşim!)
IMG_2642

Pedal kompartmanına ulaşmak için arka paneli açınca bir foto çekmeden edemedim. Adamlar elektronik işini muazzam ilerletmişler!

Puanlama
Kullanım Kolaylığı: 4
Ses Kalitesi: 4,5
Malzeme ve İşçilik: 5
Fiyat: 4
(en yüksek puan 5′tir)

Bora USLUSOY

 

Bu yazı Ekipman, En Yeniler, Pedal-Prosesör kategorisine tarihinde tarafından gönderildi.

Bora Uslusoy hakkında

Bora Uslusoy; Musicians’ Institute London, Guitar Institute of Technology (GIT) mezunudur. Berklee College of Music’in çevrim içi uzantısı olan berklee.edu’da Studio Production Specialist programını tamamlamıştır. Steinberg sertifikalı Cubase ve Avid sertifikalı Pro Tools eğitmenidir. Solo Gitar Metodu, Solo Gitar Metodu II: İleri Teknikler, Yeni Başlayanlar için Gitar Metodu, Diziler ve Arpejler, Bas Gitar Metodu adlı kitapların yazarıdır. Yayınladığı kitaplar bugüne kadar toplam 19 baskı yapmış ve yaklaşık 35.000 adet satılmıştır. Bazı kaynaklara göre şimdiye kadar 3.000 civarında müzik öğrencisiyle çalıştığı ve 20.000 saat ders verdiği tahmin edilmekte olan Bora Uslusoy halen bU MÜZİK ATÖLYESİ‘inde özel gitar derslerinin yanı sıra, armoni-teori, müzik prodüksiyonu (Cubase, Pro Tools, kayıt, edit, mix) eğitimi de vermektedir. Çeşitli müzisyen ve grupların albümlerinde prodüktörlük, pek çok stüdyo kayıdında kayıt ve miks mühendisi olarak çalışmıştır. 2004 yılında ‘Umutsuz Aşk’ adlı solo albümü çıkarmıştır.